Vårnatt i Resfjellet

 

Vi hørte rykter om at Jan Egil Møkkelgård hadde overnattet i ”fjellheimen” i helga, så vi tok kontakt for få litt oppdatering på ståa i høyereliggende strøk.

08.05.2007 -


Jan Egil forteller at han dro til fjells lørdag ettermiddag, med litt lesestoff, kaku, kaffe, sovepose og fjellduk. Fotoapparatet er en selvfølge på alle turer, forteller han. Han var heldig, og fant fort et par rypestegger som i ren vårkåthet forsøkte å sjarmere et par høner. Avstanden til seansen var ca. 30-40 meter, så fotoapparatet satt løst. Kaklingen varte til nærmere midnatt, men etter 4 timers pause startet levenet på nytt. Jan Egil observerte både skogsrype og fjellrype.
Søndag morgen gikk turen til Resfjelltoppen, hvor han oppdaget et unikt fotomotiv. Naturen fornektet seg heller ikke denne gang, og det ble et ekte blinkskudd av den ”stivfrosne sommerfuglen” som kom til syne.
Han var litt forundret over å se lys kun i 3 av de mange hyttene i Resdalen, men vi skal ikke se bort fra at hagearbeidet kanskje prioroteres høyt på denne årstida.

Annonser


Medlemmer