Vel blåst, Nå-kor!

 

Det var en velfundert søknad om kulturprisen dere leverte med årets revy!


08.03.2011 - Aud Inger Kalseth
Kategori: Kultur

 

Lørdag 26.februar var det revy-forestilling i Å samfunnshus. I god tid fyltes det opp med forventningsfulle publikummere som var møtt opp for å bli underholdt på andres bekostning. Ettersom dette var tredje forestillinga, hadde vi hørt litt om hva vi kunne vente oss, så noe av spenningen bestod i om det var noen overraskelser vi ikke hadde hørt rykter om.

Jeg må trekke fram noen høydepunkter.

Tekstforfatterene har gjort en flott jobb. Revyen var proppfull av gode poenger og skuespillerne var flink til å framheve dem.

Valget av melodier til tekstene var utmerket og fremhevet poengene godt. Utførelsen var også fornøyelig, ikke alle traff samme tonen hele tiden. Men pytt, pytt, hvem bryr seg om det!

Nå-kor vet at rekruttering er viktig. De slipper den unge garde til og de unge tar godt vare på sjansen. Vi ser at det er flere som har et talent som vi håper de fortsetter og utvikle.

IMG_0395_5.jpg

 

To skuespillerprestasjoner har jeg lyst til å nevne spesielt. Espen Skjuleng som Helge Ringli og Jon Erik Grøset som pasient på Helsetunet var gjennomført og svært bra.

IMG_0439_2.jpg

 

IMG_0402 6_1.jpg

 

I det store og hele var det mange svært bra imitasjoner, det var aldri vanskelig å se hvem vi hadde foran oss. Are er alltid en god ordfører og  undertegnede mener å ha sett Rita, Steinar Olsen, Ola Solem, Erling Hove (Hove-festivalen var et overraskende og godt poeng), Arne Nilsen, Oddvar Resell og flere.

IMG_0443_7.jpg

IMG_0441_3.jpg

Revyen var sammensatt av forventede og overraskende tema i skjønn forening, og jeg vil, med ett unntak, si at alle var behandlet med respekt og humor. Fru Ringli er ingen offentlig person og kunne med fordel blitt utelatt.

Arne L. sitt engasjement med å skaffe en privatdetektiv, var som revy-innslag fornøyelig, selv om det var dårlig reklame for privatdetektivbransjen. Håkon Dollis er ubetalelig som "Plata"-representant.

IMG_0427_11.jpg

Det er vanskelig å si hva som gjorde mest inntrykk, men Helsetunet har festet seg fordi skuespillerne var gjennomført gode hele skjetsjen (Jon Erik best) og CSI Løkken det samme. Men Å-stuggu, Kvinnekraftverket, Storås stampsnekkeri og avsløringa av den skyldige morderen har festet seg.

IMG_0398_9.jpg

Alt i alt en gjennomført bra revy som heldigvis ble bra besøkt, slik at revygjengen kan føle seg sikker på at vi setter pris på den arbeidsinnsatsen og den tida de bruker for å lage revyen.

IMG_0434_4.jpg

Kjetil Hustad, Jo Ranheim, Espen Berge og Einar Mellingseter sørget for musikalsk tonefølge.

Konklusjon: Nå-kor,stå på, vi gleder oss allerede til neste revy!

 Tekst og foto: Aud Inger

Annonser


Medlemmer